Без опашки от автомобили по границата, по магистралите е спокойно (обновена)

11:28, 03 яну 16 25 500 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Преди обед в неделя преминаването през всички гранични контролнопропусквателни пунктове в страната се извършва с нормална интензивност, съобщиха от вътрешното ведомство.

Обстановката навсякъде е нормална и няма затруднения при обработката на моторни превозни средства и тяхното преминаване, нито образували се опашки от чакащи автомобили.

Не така обаче стои въпросът с тировете. По данни на наши читатели колоната от камиони е около един километър. Въпреки снегорините, които са на място, има навявания по пътното платно.

От пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството съобщиха, че към 11:00 часа няма инциденти по магистралите "Хемус" и "Тракия" и движението по тях се осъществява нормално при зимни условия.

Междувременно от Столична община съобщиха, че започва повторно обработване на пътната мрежа против заледяване. 160 снегорини чистят улиците на София.

Очаква се днес трафикът в цялата страна и особено към столицата да бъде засилен. Пикът на влизащите автомобили ще е в 18-19 часа. За целта СДВР са предпиели мерки за облекчаване на движението в София, като през деня целият наличен състав ще е изкаран на работа. От обяд основно ще бъдат заети постовете на всички входни кръстовища в посока София. Ще се регулира ръчно и ще се дава приоритет на влизащите автомобили.

От пресцентъра на МВР съобщават, че от 14 ч. до 20 ч. се ограничава движението на товарните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и натоваренитe пътни направления. Целта за това е повишаване на безопасността при пътуване и увеличаване на пропускателната способност на пътната инфраструктура.

От АПИ пък препоръчаха прибиращите се от югозападна България да ползват магистрала "Люлин", а не пътя през Владая, тъй като заради силния вятър временната маркировка с конуси, чрез която трябваше да се пуснат две платна, не е поставена. Това означава, че за връщащите се към София автомобили ще има отворено само едно платно, което със сигурност ще образува задръстване преди софийското село.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама