48 лясковчани в неравностойно положение получиха дарение за празниците

08:54, 03 яну 16 25 265 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За Коледно-новогодишните празници кашони с хранителни продукти за трапезата си получиха 48 семейства в община Лясковец, съобщиха от кметската администрация. Помощта е предназначена за хора с увреждания с над 90% инвалидност.

Подаръците бяха раздадени на 48 души и техните семейства от град Лясковец и четири от общинските села – Добри дял и Мерданя, където са най-много инвалидите, също и в Джулюница и Драгижево. Хранителният пакет съдържа най-необходимите продукти за празничната трапеза, а именно - луканка, кори за баница, ориз, зрял боб, корнфлейкс, макарони, брашно, олио, питка, пиле, натурален сок, маргарин, чай и др.

Осигуряването на продуктите бе част от голяма национална кампания, която достигна и до общината и е проява на хуманност и човечност към нуждаещите се в дните на най-светлите християнски празници в края на годината. Благотворителната коледна кампания на Holiday heroes зарадва 4000 българи в неравностойно положение.

Националната Асоциация на хората с придобити увреждания бе официален партньор на инициативата, в която се включиха много сътрудници и доброволци. Общите усилия на сдружението, кметовете на общините и местните социални центрове донесоха радост и надежда на стотиците хора с увреждания от големите областни градове и такива от по-малки населени места като Лясковец, за които бе осигурена помощта.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама