Интрига за първенството при ловците в Шумен

08:21, 03 яну 16 25 299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Интригата около първенството на шуменските ловни дружинки остава до края на ловния сезон за диво прасе.

Седмици преди края на отсрела на глигани водачи в класирането на ловците е дружината „Иглика” с 9 отстреляни диви прасета от началото на лова на 3 октомври досега. Този резултат е равен с представянето им миналия сезон, когато с 9 бройки те са застанали на третото място, заедно с „Новосел”.

След „Иглика” само на един отстрел разстояние са авджиите от „Овчарово”, „Венец”, „Друмево”, „Дибич” и „Дивдядово”.

Статистиката показва, че „Венец” и „Друмево”, които преди са били фаворити при ловците с по 15 отстрела сега са почти на половината от възможностите си. Точният мерник на „Овчарово” в сезон 2014/2015 ги е подредил на 2-ро място с 11 глигана, така че има остават 3 броя, за да успеят да достигнат постижението си от сезон 2013/2014 г.

Засега третото място в лигата на точните стрелци се заема от групата на „Новосел” с 6 повалени глигана. В миналия сезон те са били също на трето място, но с 9 животни.

Общо 121 глигана са отстреляни в Ловно-рибарско дружество „Сокол” за сезон 2014/2015.

В края на сезона се раздават награди за най-много отстрелян дивеч, най-добър трофей, но и за най-много полагани грижи, каза за Topnovini.bg секретарят на ЛРД „Сокол” Харизан Харизанов. Той коментира, че дружинките започват съревнованието помежду си още преди началото на ловния сезон, като изграждат хранилки и захранват дивеча.

Към момента ловците са изградили достатъчно на брой хранилки, които да се ползват от глигани и елени. Те са заредени с царевица, а на специални места е поставена и каменна сол.

За да се сдобият с приз за най-добре полагани грижи за дивеча, ловните дружинки са посещавани по няколко пъти, за да се провери как поддържат хранилките си, разказа Харизанов.

Той допълни, че много оспорван е и призът за председател на ловна дружинка с най-голяма активност. Тези съревнования карат ловците да се грижат добре за ловните си райони и това дава резултат, коментира Харизан Харизанов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама