Дежурните екипи в Пловдив в готовност да посрещнат снега

19:18, 02 яну 16 25 269 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В готовност да посрещнат очакваните снеговалежи и поледици са дежурните екипи на Общинско предприятие "Чистота" и фирма КМД в Пловдив.

89 са машините, които трябва да осигурят нормални условия при зимна обстановка. КМД обслужва почистването на града с 40 снегорина, 20 разпръсквача на сол и 5 челни товарача.

ОП "Чистота" се включва в зимното поддържане със собствени 15 снегорина, 6 разпръсквача и 3 челни товарача. При обилни снеговалежи от общинското предприятие са готови със 7 роторни снегорина и 8 мултифункционални машини за пешеходните зони.

В складовата база на "Чистота" са в наличност достатъчно количества сол, айсмелт и калциев дихлорид, нужни за обработката на пътните настилки и пешеходните зони.

Припомняме, че за утре Националният институт по метеорология и хидрология обяви жълт код в цялата страна, поради започване на валежи от сняг отначало в Западна България,а после и в източните райони. Очакванията са за 10-15 см снежна покривка. На места ще вали дъжд и ще има условия за образуване на опасни поледици.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама