Трафикът в столицата започва да се засилва

19:05, 02 яну 16 25 278 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Трафикът към момента леко се засили на входовете на София. Не е чак толкова много, няма задръствания, но вече хората започнаха да се прибират. Това съобщи за София Topnovini.bg началникът на „Пътна полиция“ към СДВР комисар Тенчо Тенев.

Той уточни, че основно утре ще е основният поток от автомобили, а днес се очаква около 10 000 автомобили се приберат към столицата. „Има само 17 леки пътно-транспортни произшествия до момента. Това е минимумът за територията на столицата за този ден през годините. Това е много добре“, увери той.

Комисар Тенев предупреди, че утре след 9-10 часа ще е много натоварено, а в следобедните часове към 18-19 часа ще е пикът на автомобили за София. „През деня целият ни наличен състав ще е изкаран на работа. От обяд основно ще бъдат заети постовете на всички входни кръстовища в посока София. Ще се регулира ръчно и ще се дава приоритет на влизащите автомобили“, обясни началникът на „Пътна полиция“.

Той предупреди, че през утрешния ден ще има снеговалежи, а на определени места и снегонавявания, така че хората, които се движат по магистралите и пътуват към София трябва да карат по-бавно и внимателно. „Нека да спазват повече дистанция, за да имат възможността при евентуално рязко спиране на предния автомобил и те да успеят да спрат. Най-вече, когато влязат в столицата, да карат много внимателно. Пътищата ще са мокри, сигурно ще има и хлъзгави участъци, тъй като температурите ще варират от -2 до -4 градуса“, допълни комисар Тенев. Той посочи още, че снегопочистващите фирми са подготвени и предупредени, така че проблеми не се очакват. „Те са в готовност и чакат първия сняг, за да започнат да опесъчават и да хвърлят сол и химикали на пътя. Създали сме организация да спрем движението на товарните автомобили утре от 14.00 часа до 20.00 часа“, каза още комисар Тенчо Тенев. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама