774 туристи разгледаха крепостта Царевец в първия ден на 2016-та година

18:11, 02 яну 16 25 238 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
774 туристи разгледаха крепостта на българските царе Царевец във Велико Търново в първия ден на 2016-та година.

Първият посетител за новата година бе 79-годишната Стефка Дамянова, спортист ветеран от Стара Загора. Точно в 12,00 ч. тя бе официално посрещната с подаръци и шампанско от директора на Регионален исторически музей- Велико Търново Иван Църов.

“Вие сте първият регистриран турист в България, посетил музеен обект за 2016-та година. Желая Ви дълголетие, много емоционални  моменти и пътувания“, приветства г-н Църов  пенсионерката, която заедно с рекламни материали за старата столица получи и право за безплатен достъп до музейните обекти  във Велико Търново.

Дамянова е от Търновския край и затова решила на 1 януари да посети Царевец. Цял живот се е занимавала любителски с лека атлетика и акробатика и продължава ежедневно да тича по 8 километра. Заредена с ентусиазъм преди разходката си на Царевец, тя пожела на всички да спортуват, защото спортът е живот, а за пенсионерите и здраве.

За четири часа на 1 януари Царевец бе  разгледан от още 640 българи и 133-ма чужденци, от които 95 румънци   Най-нетърпеливите  15  души се бяха наредили на опашка пред билетната каса близо 30 минути преди отварянето на музени обект.

Архитектурно-музеен резерват „Царевец“ е най-посещаваният туристически обект в страната и единственият музей, който работи 365 дни в годината. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама