В Каварна връчиха наградите от конкурса „Иновативни, креативни и предприемчиви“

16:11, 02 яну 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Туристическо сдружение „Каварна“ проведе в комплекс „Свети Георги“ конференция на тема „Насърчаване на предприемачеството в сектор "Туризъм" на територията на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ чрез внедряването на иновации и ИКТ“, съобщиха от сдружението.

Конференцията беше проведена в рамките на проект „Насърчаване на предприемачеството в сектор „Туризъм“ и свързаните с него сектори чрез иновативен трансфер на знания и умения в областта на предприемачеството, въвеждането на иновации и прилагането на информационни и комуникационни технологии“, финансиран с безвъзмездна финансова помощ по Местна стратегия за развитие на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ чрез Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ 2007-2013 г.

Бяха представени основните дейности и постигнатите резултати по проекта с основен акцент: разработената Стратегия за внедряване на иновации в сектор „Туризъм“ и свързаните с него сектори. Специален панел от конференцията беше посветен на възможностите на информационните и комуникационните технологии за развитието на туризма в региона Шабла-Каварна-Балчик.

По време на конференцията бяха връчени наградите в проведения конкурс „Иновативни, креативни и предприемчиви“. Получените кандидатури и номинации в трите категории на конкурса са оценени от петчленно жури с председател Дарина Аргирова-Митева, председател на Туристическо сдружение „Каварна“.

На първо място в категория „Млад предприемач“ беше класирана фирма „Фратерра“ EООД с управител Димитър Франгов за реализирането на своята идея за създаването на пейнтбол център на територията на град Шабла. Инициативата е финансирана от Местрната стратегия за развитие на МИРГ „Шабла-Каварна-Балчик“ чрез Оперативна програма за развитие на сектор Рибарство 2007-2013 г. На второ място беше класирана фирма „Хелиос БГ“ ООД, развиваща дейност в сферата на хотелиерството и ресторантъорството на територията на град Балчик, а на трето място фирма ЕТ „Братулов-Емил Анастасов“, осъществяващ дейност в сферата на ресторантъорството и кетъринга на територията на град Шабла. На първо място в категория „Иновативна бизнес идея“ журито единодушно е класирало туристически център „Онгъла“ в село Българево, стопанисван от фирма „Валсим“ ООД с управител Валентин Симеонов. Втората награда получи ферма и ресторант за охлюви „Еко-телус“, с.Българево, а на трето място беше класирана фирма „Международна туристическа академия ИТАКА-Албена“ ЕООД. В категория „Най-успешно събитие за популяризиране на региона, организирано от представители на публичния или неправителствения сектор на територията на „Шабла-Каварна-Балчик“ на първо място бяха класирани 3 събития: Празникът на плодородието, реализиран от община Шабла, Фестивалът на фойерверките на Община Каварна и Фестивалът за класическа музика „Classic days” - Община Балчик. На второ и трето място бяха класирани съответно „Фестивалът на хвърчилата“, реализиран от Зелен образователен център - Шабла и „Празникът на пъпеша“ в село Българево.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама