Двама са простреляни при опит за кражба в дома на кметицата на Младово

15:40, 02 яну 16 25 379 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама души са простреляни на връх Нова година при опит за кражба в дома на кметицата на сливенското село Младово -  Димка Славова.

Единият от простреляните се казва Тошко, съобщава „Стандарт”. Той е ранен в рамото и е претърпял операция в областната болница на Сливен. Няма опасност за живота му, обявиха от лечебното заведение. Прострелян е и един от тримата крадци. Местни авджии са улучили апаша със съчми в задните части. Той и още един от крадците са заловени след истинска гонка по селските улици и в нивите около Младово. Третият крадец е успял да се измъкне.

"Празнувахме Нова година в заведение в центъра на селото с наши приятели. Съпругът ми и синът ми се върнаха вкъщи за нещо дребно, малко преди полунощ. Тогава те са заварили крадците, които вече са успели да свалят решетките от прозорците на къщата и да разбият вратите. Цялата къща бе изтърбушена", сподели пред изданието  кметицата на Младово Димка Славова.

Източници от полицията в Сливен потвърдиха за екшъна. Единият от апашите е заловен след гонка от съпруга на кметицата. Друг крадец тръгва да бяга из нивите и е преследват от цялата ловна дружинка на Младово, която е празнувала в местна кръчма. Крадецът е стрелял с пистолет и е улучил в рамото Тошко, който е шофирал микробус гонейки го из нивите. По-късно обаче апашът е бил уцелен със съчми в задните части. Третият крадец успява да се измъкне. "В момента го издирваме", казаха от полицията. Полицаите в Сливен са буквално същисани от професионалните инструменти на апашите в Младово. Оказа се, че те са пристигнали с кола с бургаска регистрация и са носили оксижени, бормашини и всички необходими уреди за разбиване на каси. Преди да посегнат на кметската къща, крадците са обрали съседен дом откъдето обаче са успели да отмъкнат само 400 лв. Крадците са задържани за 24 часа. Очаква се прокурорско постановление за задържането има за 72 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама