Малоброен протест в подкрепа на Волгин

14:16, 02 яну 16 25 282 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Втори протест в защита на предаването “Деконструкция” с водещ Петър Волгин се проведе днес. Този път обаче той бе съвсем малоброен - събраха се около десетина души, предава “Клуб “Z”.

Заради студеното време и малкия си брой недоволните, главно пенсионери, постояха около половин час и си тръгнаха. Протест ще има и следващата събота в 12 часа, когато се излъчваше “Деконструкция”.

Малко преди празниците, след надвисналата опасност от акт от СЕМ, ръководството на БНР свали предаването на Петър Волгин. "Мотивите за решението са, че водещият допуска в предаването едностранчиво представяне на фактите, има липса на обективност и многообразие на гледните точки, като при коментари изгражда позиции без да допуска опоненти по темата. Това е ограничаване на свободата на словото и налагане на цензура като се отнема възможността на слушателите да изказват свое мнение. Отчита се липса на плурализъм на гледните точки при отразяване на различни убеждения и идеи”, гласеше решението.

Самият Волгин обаче заяви, че е свален, защото критикува “правителството и президента”, както и фондация “Америка за България”. Той получи предложение да започне своя рубрика в предаването “Шоуто на Слави”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама