Народният театър "Иван Вазов" остава без директор

13:53, 02 яну 16 25 411 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Народният театър „Иван Вазов“ остава без директор, след като кандидатите за поста не са събрали необходимия минимум от точки. Това съобщи пресцентърът на Министерството на културата. В конкурса за директор, който се проведе на 16 декември 2015 г., участваха актьорът Филип Трифонов и режисьорът Камен Костов.

Предишният директор на Народния театър Александър Морфов подаде молба за напускане на 4 септември миналата година. Морфов пое ръководството след пенсионирането на Павел Васев. На 7 септември беше обявен нов конкурс от Министерството на културата, а временното управление бе поверено на зам.-директора на театъра Милица Трайкова.

След напускането си, Морфов определи съществуването на театъра като мизерия. Той сподели, че много хора са имали надежди, че като директор ще промени нещо. Режисьорът не скри и възмущението си от отнемането статута на Народния театър на културен институт с национално значение. В отговор културният министър Вежди Рашидов заяви, че статута на Народния театър не е свален, а само е променен начина на заплащане на институцията.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама