Община Самуил ще кандидатства по проект "Красива България" за изграждане на сграда за нуждите на ЦСРИ - с.Владимировци

08:59, 02 яну 16 25 390 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Самуил ще кандидатства по проект „Красива България” за изграждане на сграда за нуждите на Центъра за социална рехабилитация и интеграция /ЦСРИ/ в село Владимировци. Решението е взето на заседание на местния парламент, съобщават от общината.

Съгласно предварително направените количествено стойностни сметки общата сума за финансиране на проекта е 174 388 лв., а съфинансирането, което трябва да поеме община Самуил е от 87 194 лв.

Сградата, където в момента се предоставя социалната услуга се намира в съседство с кметството на село Владимировци. Представлява самостоятелна едноетажна масивна сграда с приземен етаж и ограден двор, като е осигурена възможност за достъп на хора с увреждания. Капацитетът на центъра е 30 деца в риск и възрастни с увреждания от общината, които ползват почасови социални услуги.

Общинският съвет даде съгласие за кандидатстване и с проектно предложение по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, „Услуги за ранно детско развитие” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси” 2014-2020. Бенефициенти по процедурата са общини, получили финансиране за предоставяне на услуги за ранно детско развитие в рамките на Проекта за социално включване, финансиран със заемни средства от Световната банка, в т.ч. е и община Самуил.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама