96 семейства са получили подкрепа в Семейно-консултативния център в Шумен

08:51, 02 яну 16 25 357 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
96 семейства от общините Шумен, Венец и Хитрино са ползвали помощта на семейно-консултативния център в Шумен(СКЦ) през 2015 г., отчитат специалистите.

Общо 502 пък са фамилиите, които са посетени и са картографирани рисковите семейства.

В дейността на СКЦ е включено и запознаване с живота на хората в кварталите „Бялата пръст“, „Витоша“, „Еверест“ и местността „Под манастира“.

Извършени са 90 прегледа на семейства, като с 41 от тях се е работило в посока семейно планиране, а на 7 жени и 5 деца е оказано съдействие за постъпване в Многопрофилната болница за активно лечение в Шумен, информираха от Центъра.

Специалистите са оказали и съдействие при придружаване на 4 деца и 13 възрастни за освидетелстване от Трудова експертна лекарска комисия. Пет жени и 6 деца са получили помощ за да си купят лекарства.

През годината СКЦ откри изнесен офис в шуменското средно училище „Трайко Симеонов”, проведе екоакции и други инициативи по повод празници и други събития. През годината специалистите са работили по няколко програми – в „Творческа работилница” - ателиета по интереси за деца от 3 до 14 години са се включили 174 деца. Петима малчугани, необхванати от предучилищна подготовка, са се подготвили за първи клас с помощта на програмата „ Вече съм готов за първи клас”.

Целта на центъра е да обединява интегрирани социални, здравни и образователни услуги, като предлага консултации, индивидуална и групова подкрепа на семейства с малки деца. 

Той бе открит през 2011 г. и работи по проекта „Семейство за всяко дете“ с изключителната подкрепа на УНИЦЕФ.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама