Празнична ракета изпепели пазар в Пловдив

17:46, 01 яну 16 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ракета, изстреляна по време на празничната заря снощи, изпепели пазара "Г. Икономов" в район "Южен" в Пловдив. Сигналът за огненото бедствие е получен в 00.02 ч. на тел. 112.

Огънят е унищожил 15 сергии за плодове, зеленчуци и цветя, част от малък лунапарк, включително и малък камион с инсталирано стрелбище върху него.

"Загубите ми са за над 25 000 лева. Изгорели са няколко атракциона, джаги, оборудване и 20 чувала с плюшени играчки", заяви пред репортер на Пловдив Topnovini.bg собственикът на лунапарка Стоян Аргиров. От огъня са оцелели детското влакче и въртележката, но пък за тях няма захранване след инцидента.

Днес Аргиров с помощта на работници разчистваше останките от пожара. Съседи пък се бяха струпали и гледаха какво е останало от емблематичния някога пазар до бившия ресторант "Хоризонт".

Хората коментираха, че в новогодишната нощ е имало ужасна пукотевица в квартала. Отвсякъде са хвърчали ракети, пиратки и бомбички. Според тях ракетата, причинила пожара, или е била дефектна, или при изстрелването са я насочили неправилно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама