Няма проблем с доставките на газ, увериха енергийните босове

17:40, 01 яну 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Към момента няма спряно газоподаване към нито един клиент, увери директорът на “Булгартрансгаз” Георги Гегов на нарочна пресконференция, предаде репортер на София Topnovini.bg. Изявлението бе направено след поредна среща в Министерски съвет относно ситуацията около “Овергаз”.

От него стана ясно още, че в 00:00 часа тази нощ доставките от "Газпром Експорт" към "Овергаз" са били спрени. Количествата от синьото гориво са били осигурени от "Булгаргаз".

Изпълнителният директор на БЕХ Жаклен Коен също бе категоричен, че няма нещо, което да буди безпокойство. "Мина без всякакви сътресения тази нощ. Едва ли не се очакваше и се прокрадваха някои апокалиптични предсказания. Целта на тази среща е да ви кажем, че всичко е спокойно няма наистина никакъв проблем. Беше подадено заявление от "Овергаз мрежи" до "Булгаргаз". Колегите реагираха, имаха готовност за подписването на този договор още след първото съвещание при премиера", каза той.

“След множество разговори, които проведохме с колегите от „Газпромекспорт“ имаме пълните уверения, че ще ни бъдат осигурени максимални количества спрямо потреблението. Фактът, че тези количества действително се доставят до страната е факт за доброто отношение на „Газпромекспорт“ към нашата страна и нашите потребители”, заяви и Гегов.

Той допълни още, че от 4 януари количеството на газ ще достигне 9,062 млн. куб. метра, но цената няма да бъде променена, защото увеличените заявки не са по вина на български търговец.

Коен пък изрази надежда, че дружеството “Овергаз” ще изчисти сметките, които има към “Булгаргаз” и допълни, че компанията на Сашо Дончев няма нагнетени количества в хранилището “Чирен”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама