Футболен фен изпи 374 различни вида бира за година (снимки)

14:50, 01 яну 16 / Спорт 25 606 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Футбол, верни приятели и бира. Какво повече му трябва на човек? Футболната игра е спечелила любовта на милиони фенове по света, които по всевъзможни начини опитват да засвидетелстват своята лоялност към любимия отбор.

Стефан Шуманов е един от тях. Той е привърженик на ЦСКА и Реал Мадрид, на 26 години е и се занимава с програмиране. Може да се каже, че почти не е останала бира в света, която Стефан да не е опитал, защото за 374 дни той е изпил 374 различни вида.

"Биреният сезон" за него започва на 1-ви октомври 2014 г. От този ден та чак до заветния 10-ти октомври 2015 г. Стефан „взима капачките“ на 374 „пенливи жертви“. Но зад всеки истински шампион стоят верни привърженици. В случая за Стефан това е неговото семейство и приятели. Те пътуват често в чужбина и никога не забравят да му донесат поне една бутилка бира, с която да спечели дневната си битка.

Идеята идва на Стефан през лятото на 2014 г. Тогава той решава да изпие 30 различни вида бира за един месец. В последните дни обаче се разболява и два дни е извън игра. Въпреки „контузията“ Стефан наваксва бързо пропуснатото и завършва някъде към 32-я ден.

„Мой приятел ми каза, че съм пропуснал два дни и затова трябва да започна отначало“, разказва ни той. „Беше шега, но аз я приех много лично – ще плаши той куче с кокал“, казал си къде на майтап, къде не Стефан и се впуснал в ново приключение, в което вече среща и първата си сериозна конкуренция.

Друг негов другар по чашка вече е подобрил рекорда му – изпил е 69 бири за 69 дни.

„Реших, че трябва да изпия поне 70, за да го мина. Когато ги изпих, реших да продължа до 100, а след това пред мен имаше една единствена цел – една година и нищо по-малко“, спомня си футболният фен.

Като един истински стратег Стефан пуска в титулярния си състав първо по-малко известните бири у нас, а твърди резерви остават най-широко разпространените. Феърплеят повелява играта да бъде честна и открита. Затова Стефан качва във „Фейсбук“ всеки ден по една от бирите, които е изпил и ги обозначава със съответния ден. Така всеки скептик може да провери и да се убеди в постижението. 

Стефан купувал бира най-вече от супермаркетите, от които пазарува редовно. „В някои супери има доста видове бира, но въпреки това са недостатъчно за 365 дни. Допитах се до интернет и се оказа, че в София има няколко вериги магазини, в които се продава само и единствено бира“, споделя опита си той. Стефан купувал и от неделния "бирпазар", който се организира всяка седмица в близост до кръстовището на булевардите „Евлоги и Христо Георгиеви“ и „Мадрид“. Там е купил и най-скъпата бира, която е опитвал – 11 лева за половин литър.

Стефан е категоричен, че футболът и бирата са неразделна част от живота му.

„Пия бира от 13-14-годишен, което прави вече 12-13 години“, сподели той. „Армеецът“ изрази твърдата си позиция, че е против всякакво обединение между любимият му ЦСКА с ловешкия „Литекс“.

Според него е възможно да се направи някакъв оздравителен план, който да върне „червените“ в „А“ група. По думите му българският футбол постепенно си заминава.

„Радващо е, че все още има фенове, които ходят на мачове и подкрепят отборите си“, оптимистично и с бира в ръка завършва Стефан.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама