През 2016 г. започва работа по реновирането на улиците в русенските квартали

12:53, 01 яну 16 25 271 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"В началото на 2016 г. ще бъде сформирана комисия от специалисти и експерти от Общинска администрация, която ще има задача до края на месец юни да извърши оглед и да даде количествено-стойностни параметри за ремонта на второстепенни улици, на междублокови пространства в града, както и на тротоарите. След като уточним финансовите параметри, ще започне работата по осигуряване на финансовия ресурс, и бъдещото изпълнение на това, което комисията е планирала". Това заяви в интервю за Topnovini.bg Наталия Кръстева, зам.-кмет на Община Русе с ресор "Комунални дейности".

Заявка за ремонт на второстепенните улици в града бе дадена от кмета Пламен Стоилов по време на публичното обсъждане на Бюджет 2016 на Общината, и вече е изготвен план за действие. Кръстева коментира, че в плановете залягат изключително и сигналите, които русенци подават към Общината за проблеми по инфраструктурата - в това число детски и спортни площадки, дупки по улиците, разбити тротоари и други. 

Кръстева заяви, че предстои много работа в това мащабно начинание, тъй като последното цялостно асфалтиране, правено в Русе, е било през 2002 г., и от тогава настилката е силно амортизирана и неустойчива, появяват се и проблеми при полагане на подземна инфраструктура като водопроводи и канализация. Въпреки това в Общинска администрация са оптимисти, че поетите ангажименти ще бъдат реализирани до края на настоящия управленски мандат. 

Пълното интервю с Наталия Кръстева можете да прочетете по-късно през деня.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама