Само трима препили в "Пирогов", няма пострадали от бомбички

11:46, 01 яну 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В новогодишната нощ в „Пирогов” не са постъпвали пострадали от бомбички и пиротехнически изделия, а броят на хората отишли в спешния център заради употреба на алкохол е незначителен. Така обобщи информацията за постъпилите пациенти в болничното заведение на традиционния новогодишен брифинг „Пирогов” д-р Стоян Сопотенски, предаде репортер на София Topnovini.bg.

Заместник-директорът, отговарящ за медицинската дейност и завеждащ Спешното отделение в болницата, заяви, че 62-ма души са прегледани в Спешна помощ през изминалата нощ - седем, от които са хоспитализирани. В хирургическия кабинет са постъпили девет души със стомашни проблеми, в токсикологията 10 човека, като трима от тях са с алкохолно натравяне и 7 с алергични реакции.

„За последните седмици след коледните празници в болницата има 21 хоспитализирани с инфаркт. Двама от тях са от изминалата нощ. 18 човека от хоспитализираните с инфаркт са дошли сами в „Пирогов” и това е ясен белег, че те разпознават лечебното заведение като място, където ще получат адекватна медицинска помощ“, посочи д-р Сопотенски. Той уточни, че в шокова зала не е приет нито един пациент, което пък е знак, че през изминалата новогодишна нощ не е имало катастрофи и измръзнали хора.

Д-р Сопотенски обаче допълни, че за изминалата година има ръст на неосигурените хоспитализирани лица – те са с 20 души повече от изминалата година, като общият им брой за 2015 г. е 323 души. По думите му, средно около 320 000 лв. са стрували на болницата тези неосигурени пациенти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама