През януари ВАС гледа делото за избора на общински съветници в Добрич

10:46, 01 яну 16 25 255 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За 19 януари Върховният административен съд е насрочил делото по жалбата на ПП ГЕРБ и ПП „Движение 21” срещу решението на Административния съд в Добрич относно избора на общински съветници в Добрич.

Производството в Административния съд бе образувано по жалба на ПП "Движение 21" и ПП "ГЕРБ" против решението на ОИК за избиране на общински съветници на местни избори, проведени на 25.10.2015 г. В жалбата се твърдеше, че има допуснати нарушения относно изборния процес. ПП ГЕРБ настояваше за ръчно преброяване на бюлетините за общински съветници, поради многото допуснати фактически грешки и невалидни бюлетини, които се отразяват при отчитане на крайните резултати.

Съдът отхвърли искането за повторно преброяване, съобразявайки се с Решение №9 на Конституционния съд, според което повторно преброяване на бюлетините е допустимо, ако от протоколите на секционните избирателни комисии е видно, че са съществували спорове между членовете на СИК относно резултата, отразен в протокола. Установено е, че във всичките 128 протокола на СИК липсват каквито и да е данни относно налични спорове. Съдът прецени жалбите като неоснователни и недоказани.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама