Евакуираха две гари в Мюнхен заради опасност от терористичен акт

10:08, 01 яну 16 / Свят 25 198 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Час преди настъпването на Нова година полицията евакуира две железопътни гари заради заплаха от терористична атака, съобщи "Ройтерс".

„Имаме конкретна информация за това, която не можем да пазим в тайна“, каза представител на местната полиция. Властите призоваха жителите и посетителите на Мюнхен да избягват оживени места. Според органите на реда заплахата от атентат е била ислямистка.

“Вярвам, че решението бе правилно. Не можем да поемаме ненужни рискове, когато имаме такива конкретни заплахи, места и време на атентата”, каза Йоаким Херман, министър на вътрешните работи на Бавария. Според немска телевизия предупреждението дошло от Франция.

В новогодишната нощ мерките за сигурност в множество европейски столици бяха затегнати. Засилено полицейско присъствие имаше в Лондон, Мадрид, Берлин и Истанбул. Войници пък бяха по улиците на Франция.

По-рано в столицата на Белгия заради терористичната заплаха бяха отменени фойерверките на Нова година. Кметът взе това решение след консултации с министъра на вътрешните работи на страната и след като разгледа доклада на белгийския Координационен център на анализ на заплахи.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама