Стотици варненци посрещнаха Новата година под открито небе (снимки и видео)

09:03, 01 яну 16 25 323 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Мразовитото време не спря варненци и гостите на града, които изпълниха площад "Независимост", за да посрещнат Новата 2016-а година. Концертът, който Община Варна организира в новогодишната нощ, започна точно в 23.00 часа с участието на популярни български изпълнители.

Традиционно в полунощ прозвучаха думите на Президента на Република България Росен Плевнелиев, а националния ни химн след това на живо изпълниха певиците от трио "Сопрано".

"Честита Нова година, Варна! Нека тя бъде още по-успешна от предходната! Нека бъде мирна и спокойна! Бъдете здрави и щастливи!", пожела от сцената под звездите кметът на Варна Иван Портних. Благословията си даде и Негово Високопреосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Иначе и тази година светлинното шоу, озарило небето над Варна, предизвика аплодисментите и одобрението на хората, избрали да посрещнат първият ден на януари на площада с кръшно дунавско хоро.

След това на сцената се появиха т. нар. "актьори" от "Тутурутка", които скандализираха публиката с циничното си поведение. Венци Куцаров изпсува поне два пъти на микрофона, докато разказва виц за някакъв "напафкан" син. Последваха добре познатите от началото на века местни чалги, които "музикантите" изпяха на плейбек.

Самодейците обаче така и не изпълниха най-новия си хит – "Нашият град", който разпространиха в YouTube в навечерието на местните избори, а после го премахнаха без обяснение. Очевидно песничката си е свършила работата, щом набедените актьори се появиха на сцената през 2016-а година, за да псуват на воля в новогодишната нощ. 

Topnovini.bg тепърва ще провери колко пари е прахосала Община Варна за участието на "актьорите" от "Тутурутка" в празничната програма, която бе превърната в дълбоко провинциален субпродукт. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама