Бургас посрещна 2016 г. с кръшни хора и фойерверки (видео)

06:07, 01 яну 16 / Култура 25 462 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Десетки бургазлии изпратиха старата и посрещнаха Новата 2016 година на площад „Тройката“ в Бургас. Напук на студеното време, жителите на Бургас се забавляваха от сърце в компанията на цяла плеяда от родни звезди. За доброто настроение в новогодишната вечер се погрижиха група "ТЕ", рок-бандите "Остава" и "Jin Monic", както и бургаският певец Стефан Лалчев. Един от най-обичаните български актьори Георги Мамалев пък покачи градуса на настроението със забавни скечове.

Малко преди стрелките да ударят полунощ, кметът на Бургас отправи традиционния си поздрав към жителите на града и неговите гости, държейки в ръцете си огромна бутилка с шампанско. На сцената до него бе и зам.-кметът Йорданка Ананиева.

Точно в 00:00 часа небето над града бе озарено от пищна заря, след което малки и големи се хванаха на кръшното Дунавско хоро, поведено от бургаския градоначалник Димитър Николов. Народната певица Жечка Сланинкова взе микрофона, за да изпълни едни от най-обичаните фолклорни песни в първите минути на януари 2016-а година.

След празничния концерт всички присъстващи бяха поканени лично от кмета Николов на по чаша ароматно вино и баница с късмети на къщичките на "Тройката".

Какво пожела на жителите на Бургас кметът Димитър Николов и как излеждаше пъстрата новогодишна картина на площад „Тройката“, може да видите в следващото видео. Екипът на Бургас Topnovini.bg поздравява всички свои читатели с Новата 2016 г., като им пожелава здраве, успехи, усмивки и само позитивни новини.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама