Великотърновци посрещнаха Нова година с голям концерт, фойерверки и празнична почерпка

04:42, 01 яну 16 25 610 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 3000 жители и гости на Велико Търново не се уплашиха от мразовитото време и отпразнуваха посрещането на новата 2016 г. на площад „Майка България”. Заедно с тях бе и кметът на старопрестолния град Даниел Панов, който бе придружаван от своята съпруга и двамата им синове. Заместник-кметът на Велико Търново Снежана Данева-Иванова и семейството ѝ също избраха да се веселят на централния велкикотърновски площад, където напук на отрицателните температури настроението бе отлично.

Точно в полунощ на 1 януари пъстри и ефектни фойерверки озариха нощното небе над старата българска столица. Празничната заря продължи близо 10 минути и бе една от най-впечатляващите в цяла България. Веднага след това талантливите изпълнители от Професионален фолклорен ансамбъл „Искра” засвириха и запяха, а на площада се изви голямо хоро. По традиция благослов за здраве и успехи отслужи великотърновският митрополит Григорий.

„Пожелавам на всички първо здраве, също и много късмет. Бъдете с любимите си хора. Обичайте ги и ги подкрепяйте във всичките им добри начинания. Да е е честита, мирна, плодотворна и успешна за всички новата 2016 година”, обърна се към стотиците жители и гости на Велико Търново Даниел Панов. „Очакват ни нови предизвикателства, но аз съм убеден, че ще се справим, защото днес ние не говорим за рискове и страхове, а получаваме възможности да надграждаме стореното. Ще продължим да превръщаме Велико Търново и общината в още по-добро място за живеене. Ще успеем, защото отново ще работим заедно и с обединени усилия”, продължи кметът на старопрестолния град.

Даниел Панов направи и кратко обобщение на отминалата 2015 г. Той благодари на всички великотърновци за помощта, която са оказали годината, която не бе лесна, да бъде успешна. „Заедно подобрихме обществената, спортната, образователната и туристическа инфраструктура, градската среда и възможностите за отдих. Безработицата във Велико Търново и общината е сред най-ниските в България. Заедно работихме здраво и вече сме в групата на водещите 10 града, които генерират икономическо развитие и растеж в страната. Благодаря на всички, които вложиха не само труда и усилията си, но и сърцето и душата си за това за Велико Търново винаги и навсякъде да се говори с уважение и респект”, завърши словото си кметът.

Новогодишната празнична програма в старопрестолния град започна в 23,00 ч и продължи часове наред. Общината и спонсори бяха осигурили почерпка за гостите на площад „Майка България” – вкусни месни хапки, 1000 парчета от традиционната българска баница с късмети, 2000 вафли, руйно вино и бира. Новогодишният концерт бе воден Наско от БГ Радио, а на сцената се изявиха много изпълнители, сред които Руслан Мъйнов, Десислава, Нора Караиванова, Бисер Иванов, Амалия Ненова, професионален фоклорен ансамбъл „Искра“. Благослов отслужи великотърновският митрополит Григорий.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама