Напрежение сред родители и ученици заради обединение на две училища в Бургас

13:10, 20 авг 18 25 1107 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Напрежение сред родители и ученици породи предложението училище „Добри Чинтулов“ в комплекс „Изгрев“ да бъде преместено в сградата на съседното учебно заведение “Йордан Йовков“. Учителите са недоволни защото няма да имат възможност да изпълняват индивидуалните си занимания, специализирани в профил музика, а родителите са против самата музика, която ще пречи на останалите, съобщава БНР.

Към тези мотиви има и други, обясни Йордан Костадинов от училищното настоятелство на училище „Йордан Йовков“. "Госпожа Ананиева обеща, че СОУ "Й. Йовков" ще си го има, а колегите учители направиха всичко възможно да подобрят много ситуацията. Училището видимо върви напред и постига много високи резултати. Логично е на този етап "Добри Чинтулов" да не искат да се преместят при нас. Това, което предлагат от общината, двете учебни заведения да съвместяват една сграда, това означава, че и двете училища са обречени на гибел. Когато учениците се слеят в една сграда, аз съм сигурен, че родителите ще поискат да отпишат децата от там. Преди две години имаше протест,  до последно ще защитаваме интересите на нашите ученици. Всеки сам е преценил кое е най-доброто за децата ни, а решението на общината ги ограничава. А това са малки деца, не са гимназиални ученици", коментира още Костадинов. 

Причината за разместването е освобождаване на място за английската гимназия, която от години дели стаи с немската. Преди две години имаше недоволство заради идеята на общината езиковото училище да бъде прехвърлено в "Й. Йовков". 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама