Сидеров в РЗИ-Бургас, търси сметка по чие нареждане се затварят заведения по морето

15:18, 14 авг 18 / Политика 25 909 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Определени обекти по Черноморието са атакувани от ежедневни проверки на маскирани и тежко въоръжени полицаи, а това убива една част от българския туристически бизнес за сметка на друга. За това алармира народният представител и лидер на "Атака" Волен Сидеров на влизане в сградата на Районната здравна инспекция (РЗИ) в Бургас. Депутатът е в града, за да търси сметка по чие нареждане здравните инспектори затварят заведения по морето.

На извънреден брифинг вчера в присъствието на областния управител Вълчо Чолаков и шефа на РЗИ д-р Георги Паздеров, вицепремиерът Валери Симеонов обяви, че две от емблематичните заведения по Черноморието – „Хедон” в Созопол и „Какао бийч” в Слънчев бряг, са запечатани след заповеди на здравната инспекция.
 
Ето какво коментира Сидеров: „Шпиц команди с маскирани полицаи, въоръжени тежко, като при терористична акция, създадени от РЗИ и МВР, стряскат хората и атакуват определени обекти, които всеки Божи ден са подложени на проверки. Всичко това убива, подчертавам много дебело, една част от българския туристически бизнес, за сметка на друга. Други олигарси тук в региона, много близо до вас, не биват закачани и пипани с пръст. Има едни братя, които скоро ги предложиха за орден "Стара планина" или за Нобелова награда в Свети Влас. Някой проверявал ли е техните обекти и марината в курортното селище? Там научавам, че почиват много успешно сега представители на правителството”. Народният представител в прав текст ги нарече "военна хунта", предаде "Дарик".
 
"На какво основание са запечатани обектите, на чие разпореждане са служителите на РЗИ и имат ли пряка връзка със Симеонов", попита Сидеров д-р Мариана Кофинова, заместник шеф на здравната инспекция. По думите й РЗИ действало основно по сигнали. Д-р Кофинова се ангажира и с писмен отговор. Сидеров пък подчерта, че и той ще подаде сигнали за проверка - както на обектите на Симеонов, така и за заведения в Свети Влас.
 
Лидерът на "Атака" уточни изрично, че "по Конституция представлява целия народ, освен това е и председател на парламентарната група - една от двете, която изпрати във властта правителството". И "в това си качество, се вслушва във всеки един сигнал, всяко едно оплакване, което стига от него от избиратели, групи от хора, гилдии".

Сидеров поясни, че по казуса с проверките е имал и "сериозни делови срещи" с няколко десетки човека. "В момента правителството, използвайки държавни институции като тази, пред която сме сега, и МВР в лицето на местното ОДВР, биват използвани като шпиц команди".
 
Сидеров изтъкна, че никога не се е възползвал от привилегиите на властта, не е използвал станции на правителството, нито някакви места, които са специални, а ходел по "общия ред" в Созопол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама