В Царево започва Фестивал на творческите занаяти и изкуство

10:10, 26 юли 18 / Култура 25 717 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

От днес до 30 юли в Царево майстори на занаяти от цялата страна ще представят своето изкуство пред туристите в курортното селище. Участниците във Фестивала на творческите занаяти и изкуство ще имат възможност да включат и своите гости в дейностите, а целта е посетителите да опитат сами да изработят някакво изделие или сувенир.

"Ще бъдат представени грънчарство, дърворезба, свещолеене, шивачество. Идеята на този фестивал е именно чрез ръцете, през сърцето на един човек, през живота му да достави нещо на друг човек, така че той да го види, оцени, да го вземе, да украси къщата си или себе си, защото имаме художничка, която рисува по дрехите. Туристите, които идват и искат да пробват нещо, могат да рисуват на стъкла или да направят купичка от глина, или да направят нещо с длетото и дървото", обясни организаторът Лъчезар Димитров пред БНР.

Фестивалът на творческите занаяти и изкуство е безплатен за посетителите, като само в някои от работилничките се заплаща символична сума за използваните материали.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама