Президентът откри паметник на Васил Левски в Руен

14:35, 18 юли 18 25 673 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Паметник на Васил Левски беше открит в село Руен. Това е първият паметник на Апостола в общината и един от 150 по света. Монументът е творба на бургаския художник и скулптор Иван Бахчеванов. Откриването направи президентът Румен Радев по повод 181-вата годишнина от рождението на Апостола.

"Неговите думи ни товарят с огромна лична отговорността да отстояваме законността, равенството и справедливостта”, коментира държавният глава.

Жителите на Община Руен доказват, че големите дела могат да бъдат постигнати с малки стъпки и задружни усилия, така както преди години Васил Левски учеше нашите предци. Това заяви президентът Румен Радев в словото си по случай откриването на паметника, издигнат с финансовата подкрепа и събраните дарения от хората от общината.

Държавният глава подчерта, че с родолюбивото си дело жителите на Руен дават пример, че можем да имаме общи ценности и вяра в името на доброто бъдеще на България. „Днес паметниците на Васил Левски се множат, за да съхраним заветите и идеите на Апостола, да предадем на децата си трудните уроци на историята и да ги научим да отстояват чистата и свята Република, която трябва да бъде място на съгласие, братство и абсолютно равенство между всички народности“, посочи Румен Радев.

По време на посещението си в село Руен държавният глава проведе среща с кмета Исмаил Осман и неговия екип. Румен Радев посети и новопостроения православен храм „Свети Георги Победоносец“.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама