Хотелиери: Туристите са доволни от новите мерки срещу шума в курортите

10:30, 16 юли 18 25 627 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Според Диана Колчева от сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър, туристите са изключително доволни от новите мерки срещу шума в курортния комплекс „Слънчев бряг“. 

Необходими са дебат и баланс при приемането на промените в Закона за шума. Към това призова в пленарна зала по време на обсъждането им бургаският депутат от ГЕРБ Димитър Бойчев. Добър действащ закон се постига с прецизиране на текстовете с дебати и баланс, заяви Бойчев. Според него готвените санкции са изключително крайни. 

Не на това мнение е Диана Колчева от сдружението „Клуб на хотелиера“ в Несебър. „Туристите го отбелязват като факт. Самите туроператори също казват, че туристите има казват, че Слънчев бряг е изключително тих и приятен нощно време. Коментарите дори на несебърски депутат, който вместо да защитава своите съграждани в парламента, казва, че трябва да бъдат по-меки мерките. Мерките всъщност са много добри“, отбелязва тя пред БНР.

Днес е срещата на хотелиерите с вицепремиера Валери Симеонов в Несебър. До този момент вече са изпратили становища по отношение на промените в Закона за туризма, посочи още Колчева.

„Изразихме категоричните си изисквания как законът трябва да бъде работещ. Другата тема – преминаването на инфраструктурата на к.к „Слънчев бряг“ към Община Несебър. Този въпрос беше поставен през миналата година. Към момента нищо конкретно не се случва. Третият въпрос е как протича Сезон 2018 г. Към момента има спад между 30% - 50% в хотелите“, съобщи тя.

Част от спада на туристи у нас е причинен и от провелото се световно първенство по футбол в Русия, посочи още Диана Колчева.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама