Не искат мръсни и неугледни коли в Поморие

11:45, 13 юли 18 25 430 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Мръсните и неугледни коли да бъдат забранени в Община Поморие. Това е едно от предложенията, които ще бъдат гласувани на днешната сесия на местния общински съвет. Тя започва в 11 ч., 

Предложението идва от началника на Районното управление на полицията - Георги Куцаров.  В Наредбата за обществения ред на Поморие да бъде включено, че се забранява движението на МПС в неугледен и мръсен вид, както и на камиони с неуплътнени каросерии, които да замърсяват улиците със строителни и други отпадъци. Забранява се и паркирането и престоя върху тротоарите, освен на определените от община Поморие места. 

На днешната сесия ще бъде гласувано и да бъде закупен дрегер за наркотици за полицията, както и новите цени за ползване на градската художествена галерия "Дечко Стоев". 
За да се намалят количествата за депониране на отпадъци общината иска да закупи самосвал за извозване на биоотпадъци от общинската система "Озеленяване" и една моторна дробилка за дървесина. Нужни са общо 119 хил. лв, които могат да бъдат осигурени от натрупаните средства от такса смет, предаде БНР.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама