Пострадалото в аквапарк край Равда русначе е с опасност за живота

17:15, 11 юли 18 25 494 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

9-годишното момиченце от Русия, което пострада при игра на аквапарк, е с опасност за живота вследствие на значителна кръвозагуба.

Инцидентът е станал на воден атракцион край Равда на 10 юли около 16 часа.

9-годишната Елизабета от Москва е влязла в аквапарка заедно с още 6-7 деца, водени от учителка, също рускиня. Тя предупредила децата да не ходят до ускорителните пързалки, но пострадалото момиченце се пуснало по една от тях с размери около 20 метра. При падането в басейна детето е получило кръвоизлив. В болницата е било установено, че става дума за нараняване на девствената ципа и влагалището.

Веднага след инцидента аквапаркът е бил запечатан. Обектът е отворен едва днес по обед, казаха осведомени.

"Образувано е производство за нанасяне на средна телесна повреда. Назначени са няколко експертизи, между които техническа на съоръжението и съдебно-медицинска. Събират се допълнителни доказателства , които касаят регламентът за експлоатация и управление на тези опасни пързалки", каза за "24 часа" районният прокурор на Несебър Радост Бошнакова, която е и наблюдаващ по случая.

Тепърва ще се изяснява защо 9-годишното дете е допуснато на ускорителната пързалка и дали то е минало през инструктаж.

По неофициална информация преди десетина дни друго дете от Украйна е пострадало по аналогичен начин отново в аквапарк по Южното Черноморие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама