Нафта е изтекла в морето край Китен заради инцидент с туристическо корабче

15:25, 09 юли 18 25 859 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Заради инцидент с туристическо корабче е изтекла нафта в морето на Южния плаж в Китен, сигнализираха слушатели на БНР-Бургас. При инцидента няма пострадали.

Два екипа ще изпратят за проверка на замърсяването от „Басейнова дирекция“ и от Регионалната здравна инспекция в Бургас. Корабът е заседнал на Южния плаж в Китен. Капитанът и негов помощник са влезли в морето, за да направят пробен курс след ремонт на плавателния съд, но той се е напълнил с вода и е заседнал в плитчина, казаха от бургаската полиция. В морето се усеща силна миризма на нафта, заяви Георги Митов пред БНР, който е на почивка в Китен.

„Сутринта като идвахме на плажа една линейка и една полицейска кола минаха насам. Ние не знаехме какво се е случило. След като влязохме във водата, усетихме, че мирише много силно на нафта. Спасителите ни обясниха, че се е обърнала моторна лодка и е изтекла нафта във водата. Петното се движи покрай брега. Спасителите предупредиха да изкараме малките деца от водата, за да не се появи алергия по кожата им. В момента в морето няма почти никой.“

Информирахме за замърсяването контролните органи. До 3-4 часа те трябва да извършат проверка на място. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама