2000 деца от осем държави показаха красотата на изкуството в Несебър (СНИМКИ)

17:40, 22 юни 18 25 489 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният фестивал „Слънце, радост, красота“ за деветнадесети път превърна градът на ЮНЕСКО - Несебър в колоритна и пъстра детска столица на творчеството, талантливата надпревара и усмивките. Във фестивала взеха участие над 2000 деца от България, Беларус, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна.

По традиция форумът започна с празнично шествие, което премина през провлака, свързващ новата със старата част на града. Пред портите на Старинния Несебър, след като националните флагове на държавите бяха вдигнати, а националните им химни изслушани, представителите на всички страни-участнички бяха поздравени от кмета Николай Димитров. 

Веднага след това колоритно шествие премина по главната улица на града, покрай църквите „Христос Пантократор“ и „Свети Стефан“, за да стигне до амфитеатъра. Там бяха представени колективите и журито на фестивала. Последва концерт, финал на който постави празнична заря.

По време на фестивала се състоя и традиционната среща между ръководството на общината в лицето на заместник-кмета Иван Гургов и ръководителите на колективите. Гургов бе категоричен, че културни форуми като „Слънце, радост, красота“ обединяват хората, създават приятелства, а изкуството в различните му измерения става достъпно за широката публика. Гостите не пропуснаха да изразят и своите впечатления от „Слънце, радост, красота“. 

В продължение на близо седмица талантливите деца-участници показваха пред компетентно жури майсторство в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Най-добрите от тях бяха отличени на официална церемония по награждаване, а най-интересното от форума можеше да бъде видяно в последните два концерта от фестивалните дни. На церемонията по награждаването бяха раздадени множество награда в различни категории. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама