Градският транспорт на Бургас е пълен с недоразумения

17:00, 21 юни 18 25 519 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Градският транспорт на Бургас не е адаптиран за туристи, смятат бургазлии. Те дават за пример информационните табели по спирките, които са само на български език, предаде БНР.

Михаил Минков от години живее в Германия и когато се прибира в родния Бургас уменията му да е ориентира са поставени пред изпитание.

"Имената на спирките нищо не ми говориха, а може ли чужденец да се ориентира ако не ползва кирилицата? Системата не е адаптирана за чужденци. Чудя се защо при положение, че България е членка на ЕС и "Бургасбус" усвоява европейски средства за интегрирания градски транспорт, всичко е на български. Това е нелогично още повече, че сме туристически град", казва Минков.

Бургазлии се бъркат и от имената на спирките. Например спирката на Трета поликлиника се казва ''Ген Гурко'', а хората недоумяват защо при положение, че транспортът не минава по въпросната улица.

Същото е и със спирка ''Акве Калиде'', която не се намира до туристическата атракция на Бургас, а е една от крайните спирки в комплекс ''Изгрев''. Такава грешка биха направили всички туристи, решили да отидат до банята на Сюлейман Великолепни, разчитайки на градски недоразумения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама