Съдът остави в ареста 27-годишния Таньо, пребил до смърт приятелката си

16:25, 19 юни 18 25 527 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бураският окръжен съд остави в ареста 27-годишния айтозлия, пребил до смърт 19-годишната си прятелка, съобщи вестник "24 часа".

Той редовно е биел приятелката си Ивета, която била с него от 13-годишна. За това свидетелствала майката на момичето Димитринка Тинева. Пред разследващи почернената жена разказала, че няколко пъти е виждала синини по тялото на дъщеря си, за които Ивета признавала, че са от Теньо. Оставала при насилника заради детето, а и понеже била свикнала с него. Случвало се когато двамата гостуват в София при Димитринка Ивета да споделя за насилието, но така и не подала жалба в полицията.

Момичето израснало без баща, който изобщо не познавала, споделиха осведомени.

По време на семейния скандал на 16-ти юни в Айтос, приключил фатално, и Теньо, и Ивета са употребили алкохол, съобщи наблюдаващият прокурор Елигна Чалъмова. Пробите показали 1 промил в кръвта на 27-годишния Теньо и 0,88 промила в кръвта на жертвата.

Кръвните проби за наличие на наркотици все още не са готови, но според разследващи Теньо редовно е употребявал наркотични вещества.

"Конкретната причина за смъртта е тежка черепно-мозъчна травма, довела до оток на мозъка. Момичето обаче е удряно с юмруци и ритници не само по главата, но и по тялото", каза още прокурор Чалъмова. Тя уточни, че обвинението е било променено в по-тежко, след като са се събрали необходимите доказателства. Представителят на държавното обвинение подчерта, че деянието е извършено в условията на опасен редицив и с особена жестокост. Той е съден за кражби, лежал е на няколко пъти в затвора.

"Теньо е продукт на прехода, на системата ,която не му е повлияла през тези години и затова сега сме тук. Той мисли за детето, тепърва осъзнава всичко, което предстои в живота му. Той е дете на разведени родители. Теньо се е преместил с майка си в София, баща му е останал в Айтос. След години се връща и това е плод на всичко онова, отношението на обществото по онова време, към децата на прехода. Липсата на баща и родителска грижа. Той не е искал да се стигне до такъв край, няма никакъв умисъл", коментира в кулоарите на съда служебният защитник на обвиняемия адвокат Пламен Генов.

Той вметна, че в случая имало и  забавяне на Бърза помощ, което щяло да се уточнява тепърва". От прокуратурата обаче заявиха, че няма дадни за забяване от страна на Спешна помощ.

След зверския побой Теньо се обадил първо на баба си Димитринка, която е от Айтос, но живее в близкото село Лясково. Жената пристигнала и като видяла какво е станало отишла до съседката на горния етаж. Тя позвънила не тел. 112.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама