Насилникът Теньо: Съжалявам, много я обичах

14:45, 19 юни 18 25 482 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

"Съжалявам. Това беше човекът, който много обичам. Всичко стана след един семеен скандал. Нека остана в ареста. Аз ще си ходя наранен". Това каза в Бургаския окръжен съд 27-годишният Теньо от Айтос, който преби до смърт 19-годишната си приятелка Ивета, майка на 3-годишния им син, пише вестник "24 часа".

Задържаният не поиска по-лека мярка за неотклонение, за постоянен арест настояваше и наблюдаващият прокурор Елгина Чалъмова. В пледоарията си тя подчерта, че Енчев е обвинен в тежко престъпление, в което се предвиждат от 15 до 20 години лишаване от свобода, доживотен затвор, или доживотен без право на замяна.

Според държавното обвинение има вероятност задържаният да се укрие или да извърши ново престъпление, както и да въздейства върху свидетели, ако бъде пуснат на свобода. Той е многократно осъждан като първите му прояви са още докато е бил непълнолетен. Последно излязъл от затвора през април 2016 г., уточни прокуратурата.

Служебният защитник на задържания също поиска да остане в ареста, но подчерта, че Теньо е плод на прехода в държавата и за съжаление през всичките тези години системата не е успяла да му въздейства. През последните години, обаче, той е имал желание да създаде семейство, което показвало, че нещо в него се е променило.

Окръжният съдия Яни Гайдурлиев ще се произнесе в 15:00 часа.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама