Зоната за обществен достъп на пристанище Бургас беше открита в края на 2014-та година. Отварянето на града към морето, очаквано започна да привлича стотици посетители в района през всички сезони. Пространството е в непосредствена близост до морските води, има заведения, детска площадка и магазини. Предстои прием и на първите студенти към Националната художествена академия, чиито ателиета ще бъдат разположени на Магазия 1. Това са основните мотиви, общински съветници да предложат общината да закупи пет броя спасително оборудване в района, за ситуации свързани с водни инциденти, предаде БНР. 

Двеста паунда е цената на комплект спасително оборудване. Идеята е да бъдат закупени пет броя, а предложението предстои да бъде гласувано на предстоящата сесия. 

От пристанището ще се присъединят към идеята на колегите си общински съветници и заедно с петте броя спасително оборудване, които предстои да се поставят, ще добавят още 10, въпреки, че нормативни изисквания за поставянето на им няма, коментира изпълнителният директор на порта Диан Димов. 

Ограда обаче категорично не може да бъде поставена, категоричен бе Диан Димов. По думите му всички световни пристанища изглеждат по този начин.

В същото време, постоянната комисия по транспорт, която разгледа предложението на общинските съветници излезе с идея два от комплектите спасително оборудване да бъдат поставени на моста.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно