Фестивал отново превръща Несебър в столица на детското творчество

18:30, 13 юни 18 25 410 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Международният фестивал  „Слънце, радост, красота” за  деветнадесети път ще превърне града на ЮНЕСКО в столица на детското творчество. В дните от 15 до 20 юни на живописния полуостров ще се изявят  2000 участници от 8 държави – България, Беларус, Грузия, Молдова, Полша, Румъния, Русия и Украйна.

През тези пет дни децата ще покажат своите умения в танцовото, певческото, инструменталното и изобразителното изкуство. Официалното откриване на проявата е на 15 юни, петък, от 20 часа пред крепостните стени на старинния град, предшествано от парад на  участниците от училище „Любен Каравелов” по провлака до Стария Несебър. В тази връзка, както всяка година, във времето от 19.30 до 21.30 часа на 15 юни, провлакът ще бъде временно затворен за преминаване на МПС-та.

Патрон на фестивала „Слънце, радост, красота“ е кметът на Община Несебър Николай Димитров, като по традиция той  посреща и приветства малките артисти. Веднага след  това пъстрото и атрактивно  шествие продължава пътя си по главната улица на града, за да достигне до амфитеатъра, където ще се състои концерт  на участниците. Първата фестивална вечер  ще завърши с тържествена заря.

По традиция кметът Николай Димитров ще се срещне с ръководителите на групи и състави в Конферентен център „Сочи” на 16 юни от 10.30 ч.  На 19 юни от 18 часа на амфитеатъра е церемонията по награждаване на най-талантливите участници и гала концерт на лауреатите.  Финалът  на „Слънце, радост, красота“ е на 20 юни, когато от 19 часа ще се състои последният фестивален концерт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама