Бургас остава без топла вода за цял ден

07:10, 12 юни 18 25 1299 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Бургазлии остават без топла вода за целия ден. Топлоподаването ще бъде спряно от 8 до 18 часа, съобщиха от Топлофикация-Бургас. Спирането се налага заради остраняване на пропуск на газ по тръбата, като аварията е на територията на ТЕЦ-а, уточни изпълнителният директор на дружеството Христин Илиев. 

"Става въпрос за лек пропуск, който за да бъде отстранен трябва да спрем подаването на газ по тръбата и няма как да се загрее водата. Успоредно с това трябва да направим и едно изпитание, което се изисква от Надзора на всеки 10 години. Успоредно с отстраняването на аварията ще направим и него, за да не спираме отново топлата вода по друго време", съобщи Илиев пред БНР.

Възможни са аномалии при топлоподаването и след 18 часа в утрешния ден. Ако се наложи промяна на сроковете, абонатите ще бъдат уведомени допълнително, каза още инж. Илиев.  

Освен това до края на месеца частично се спира движението по ул. "Поморие" във връзка с извършването на строителни дейности по изграждане на захранващ топлопровод. Движението ще бъде затворено в отсечката между ул. "Велико Търново" и ул. "Абоба" от 12.06.2018 г. (вторник) до 30.06.2018 г. (събота). 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама