Вътрешният министър Валентин Радев, заедно с министърът на туризма Николина Ангелкова и главният секретар на МВР Младен Маринов проведоха работна среща в Бургас. Целта бе да се извърши преглед на готовността за предстоящия летен сезон. 

За предприетите до този момент мерки докладваха директорите на областните дирекции на МВР в Добрич, Варна и Бургас. Те съобщиха, че са проведени координационни срещи с представители на прокуратурата и на частни охранителни фирми. 

Министър Радев уточни, че само в Бургаска област ще бъдат командировани 757 полицаи за летния сезон. Вече са договорени и смесените екипи с румънски, чешки и германски полицейски служители, които ще патрулират в курортните центрове. 

Продължаваме въведените добри практики, доказали своята резултатност в годините, и надграждаме с допълнителни мерки, уточни вътрешният министър. Той обясни, че в рамките на срещата е била обсъдена и пътнотранспортната обстановка в региона, както и възможностите за въвеждане на допълнително видеонаблюдение. 

Министър Ангелкова съобщи, че тази година се очакват много повече туристи по нашите курорти, което изисква и много по-добра организация. Тя посочи, че тази година е въведена забрана за извършване на улична търговска дейност в Слънчев бряг и по отношение на контрола разчита  на подкрепа от МВР. Припомни, че в курортния комплекс има осигурена охрана и са поставени над 300 камери.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно