Ученици създадоха аудио гид за Атанасовското езеро

17:40, 29 май 18 25 651 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Ученическият еко клуб „Капитан Планета“ към бургаското основно училище „Александър Георгиев - Коджакафалията“, създадоха аудио гидове за Атанасовското езеро.

Благодарение на QR кодове, разлепени в целия град, всеки бургазлия и гост на града може да разбере повече за природното богатство, което предлага езерото. Информацията може да бъде чута на български и английски, записана от децата от еко клуба, предаде БНР. 

Михаил Ненов разказа, че децата сами събрали финансиране за осъществяването на проекта и са открили партньори, с които да го реализират. "Те започнаха да проучват различни възможности, за да реализират инициативи, които да подпомогнат общността, да популяризират проблемите на биоразнообразието, темите за природосъобразния начин на живот. Расте едно поколение, което е много силно ангажирано със света, в който живеем", отбелязва той.

Очаква се да бъдат създадени и клипове на руски, испански и френски, но след като децата напреднат в тези езици. 

Радостина Ценова от фондация "Биоразнообразие" е обнадеждена за бъдещето на природата: "Във всяко едно нещо те подхождаха сериозно, с много идеи. Вероятно има значение условията, в които тече учебният процес и свободата, която имат да задават въпрос и да питат, да участват."

Проектът е реализиран със съдействието на фондация „Биоразнообразие“ и община Бургас. 
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама