Чудодейна билка расте на бургаския остров Света Анастасия

13:30, 27 май 18 / Любопитно 25 451 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Чудодейна билка расте на бургаския остров Света Анастасия. От тази година екипът на острова може да се похвали с първа реколта от уникалния кримски чай, който вирее само в Странджа.

От кримския чай се приготвят запарки, които са изключително полезни за имунната система и сърцето. Билката е по-силна от прочутия мурсалски чай и е известна като „странджанската виагра“. Освен, че е мощен антиоксидант, кримският чай има и свойството да връща мъжката сила, твърдят опитали от напитката. Чаша от билковата отвара, приготвена на място, струва 2 лева, а половин литър домашна лимонада може да се поръча за 4,90 лева. Тя се приготвя със свежи листа от мента, отгледана на острова, пише „Телеграф“.

Тук се отглеждат и още няколко вида билки, които са в лимитирани количества, но пък създават неповторима екзотична атмосфера. На острова виреят също няколко маслинови и смокинови дръвчета, а тази година реколтата е необичайно богата.

Островът е малък и обиколката му от край до край отнема не повече от 10 минути. За сметка на това обаче той има интересна история, а легендите го обгръщат с тайнственост и мистерия. Затова интересът на туристите не стихва вече пета година. Средно между 40 000 и 50 000 гости акостират всеки сезон на Света Анастасия. Спалната база предлага и нощувки на прилични цени. Стая с две легла струва от 80 до 120 лева на вечер.



 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама