Бургас събира средства за четвъртокласник

15:40, 17 май 18 25 531 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Невероятно будният и лъчезарен Константин Димитров от 4Б клас на ОУ"Братя Миладинови" обедини учители и ученици, които организират дарителска кампания, за да му помогнат да живее, разказва ''24 часа''.

Пред входа на училището вече са поставени урни за събиране на средства, а на 28-ми май се организира благотворителен концерт в актовата залата на училището.

"Дали сме информация на всички родители от групите, Коцето вече е в Москва за изследвания. Той е прекрасно дете, много искаме да му помогнем", сподели директорът Бочко Бочев.

Въпреки тежката си диагноза - тумор зад лявата ключица, който дава усложнения и засяга жлеза на растежа, Коцето не се предава. За жалост обаче момченцето вече е с атрофия на мускулите и от известно време е на легло.

Предстои му тежка операция на стойност 20 000 лв. в Москва, които ще бъдат осигурени от Фонда за лечение на деца в чужбина. Родителите обаче се нуждаят от средства за пътуването, престоя в Русия и следоперативното лечение.

"Константин беше толкова жизнен, а вече е на легло. Той е толкова хубаво и умно дете, затова призоваваме всеки, който може, да му помогне", заяви класният ръководител на момченцето Марина Панайотова.

"Не познавам друго такова дете, изключително задълбочено, умно и позитивно", добавя заместник-директорът на училището Румен Щилиянов.

В каузата да помогнем на Коцето се включи и бургаският депутат Диана Саватева, която е в непрекъсната връзка с майката на момченцето и оказва логистична подкрепа.

Преди време Константин е имал дарителска сметка, защото боледува от малък, която е била с голяма сума, но със съдебно решение част от тези пари са дарени за друго крайно нуждаещо се дете.

''В сметката на Константин бяха останали 5000 лева. Родителите много разчитаха на тях, за да организират пътуването си до Москва, защото никой не поема разноските, заплаща се само операцията. В един момент Фондът за лечение на деца в чужбина не отпусна пълната сума за операцията, а доплати към остатъка от дарителската сметка. Така родителите нямат средства за пътуването, нито за следоперативното лечение. И затова искаме да помогнем и организираме дарителска кампания, за да може родителите му да са с него, а след това да плащат за рехабилитация и т.н.", обяснява класната на детето.

Според запознати от Фонда за лечение на деца в чужбина направили голям компромис, пращайки момченцето на лечение в Москва, защото нямали договори с Русия.

Близо 2 г. семейството на Константин чака отговор от няколко германски клиники, но напразно. Сега надеждата им е в специалистите от Москва.

Близките на невероятното дете призовават бургазлии да не остават безучастни, да подадат ръка, за да му дадат шанс да живее и развие потенциала си.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама