Майката на убитата Никол иска 200 000 лв., подсъдимият остава в ареста

14:25, 14 май 18 25 436 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

200 000 лв. е гражданският иск, който майката на зверски убитата Никол Йончева, иска от подсъдимия осмокланик Иван Иванов, съобщи "24 часа". Бургаският окръжен съд конституира майката Мими Ставрева като граждански ищец и прие иска й за нанесени неимуществени вреди.

Съдийският състав отхвърли исканията на защитата на подсъдимия за нови съдебно-психиатрична и съдебно-медицинска експертизи, както и молбата за промяна на мярката за неотклонение "задържане под стража" в по-лека.

Делото бе насрочено за 5 и 6 юни.

16-годишният вече Иван е обвинен в умишлено убийство, извършено по особено жесток начин. Заради факта, че той е непълнолетен, ако бъде признат за виновен, ще получи от 3 до 10 г. затвор.

Очакванията бяха, че днес той ще се признае за виновен, с което наказанието му автоматично се намалява с една трета. Това обаче не се случи и делото тръгна по общия ред.

11-годишната Никол бе убита на 20 август, 2017 г. Тя бе открита заклана в асансьор на бл. 108 в бургаския к-с "Меден рудник".

В отдалечения жилищен квартал момиченцето отишло с Иван, който живеел на 300 метра от местопрестъплението. Все още не е ясна причината, заради която Никол е тръгнала с тийнейджъра за "Меден рудник". Тя живее в центъра на Бургас и обикновено излизала в Морската градина и по ул."Александровска", разказаха нейни близки.
 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама