Мобилни полицейски екипи обикалят из област Бургас

14:00, 14 май 18 25 425 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

С 25% е намаляла престъпността в област Бургас. До голяма степен за това са допринесли мобилните полицейски екипи, които провеждат срещи с хората от малките населени места в региона, показва равносметката. 

Екип на БНР придружи една от мобилните групи в сунгурларското село Вълчин. Там живеят близо 400 души, но само около 70 от тях са българи, а останалите – роми. 

Кметът на населеното място се похвали, че откакто е на поста ромските набези са намалели. Жителите също отчитат напредъка, но според тях проблеми продължава да има.

"Дребни неща, за които не си заслужава да занимаваш полицията, но за нас са напаст. Прескачат дворове, пускат си животните, каквото имаше обраха", жалват се хората. 

Определена група пък влезли в "бизнеса" с дърва. Само че дърветата ги отсичали директно от гората, без разрешително, а после ги продавали на хората, споделиха жителите. Все пак ни увериха, че са доволни от работата на полицейските екипи в Сунгурларе, които се отзовавали винаги и по всяко време. Благодарение на тях успели да пресекат и набезите по лозята през миналата есен.

Мобилните групи продължават своите обиколки. До края на месеца те ще посетят и села в общините Карнобат, Руен и Созопол.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама