Бургаски ученик ще ни представя на най-голямото състезание по английски

12:00, 14 май 18 25 388 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

15-годишният Христо Андреев е победителят от националния етап на KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS 2018, което е най-голямото училищно състезание по английски език в света /Level B1/. Бургаският ученик ще представя България на международния етап на състезанието, което ще се проведе в началото на месец септември в Италия, съобщи БНР. 

Тази година нашата страна за първи път придоби правото да участва в международната надпревара със свои участници в 4-те нива /А1, А2, В1 и В2/.

Христо Андреев е възпитаник на Немска езикова гимназия „Гьоте“, а от 5-годишен изучава английски език в Училище за чужди езици „Александър“ - Бургас, с преподавател Мариета Рохова. 

„Успехът на Христо е много ценен, тъй като целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България /на вътрешноучилищен и национален етап/, а победителите и на международен етап с ученици от други страни. Вярвам, че Христо Андреев ще се предствави блестящо и в Италия“, заяви Мариета Рохова.

Състезанието KGL се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. У нас състезанието KGL се провежда от сдружение „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България“.Проверяването и оценяването на материалите от националния кръг се извършва от международния изпитен борд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама