Славянски творци гостуват на ежегодните маски срещи в Бургас

18:00, 14 май 18 / Култура 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

В дните от 15 до 18 май в Бургас стартира ХII издание на Майски срещи на славянски творци "Свято слово".  Бургас е домакин на ежегодния форум, който се посвещава на делото на първоучителите - Светите братя Кирил и Методий.

Гости на събитието ще бъдат поетите Борче Панов от Македония, Миодраг Якшич и Гордана Влаич от Сърбия.

В досегашните издания на "Свято слово" гости на бургаската общественост са били писатели от Русия, Полша, Сърбия, Македония, Украйна, Хърватска и Чехия. 

Откриването ще бъде на 15 май от 18 часа в Дома на писателя. Програмата предвижда в традиционното събитие "Часът на поета" на остров "Св. Анастасия" на 16 май гостите и бургаски поети от всички поколения да се състезават за най-атрактивно поднасяне на авторска творба.

В следващите дни в "Акве Калиде" участниците в "Свято слово" ще чуят легенди за водата, ще четат стихове в Поетично кафене в Несебър - световно наследство, ще споделят тайните на своето вдъхновение в творческа работилница с ученици от  музикалното училище "Проф. П. Владигеров" в Бургас.

Организатори на ХII-те Майски срещи на славянските творци  са Община Бургас, Читалище "Любен Каравелов 1940",  Бургаската писателска общност и РЕКИЦ "Читалища".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама