Ученици от четири държави обсъждат миграцията в Европа в Бургас

18:10, 25 апр 18 25 473 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Как да се промени преобладаващото негативно отношение към мигрантите е в основата на дискусията в Бургас между ученици от Франция, Норвегия и Италия. Домакин е гимназията за романски езици ‘‘Г.С.Раковски‘‘.

До края на седмицата екипи от четирите европейски държави ще посетят заедно места, символични за мигрантите в Бургас, ще се срещнат с представители на Организацията за работа с мигранти, ще разгледат забележителностите на Бургас, Стария Несебър и археологическия комплекс в Дебелт, където ще проследят останките от миграционните процеси в региона.

‘‘Ще се опитаме да покажем как обществото ни е обогатено от социално и културно разнообразие, породено от миграционните процеси. Нашите ученици ще открият историята и ценностите на четирите участващи държави. Те ще разговарят с мигрантите за предизвикателствата, с които се сблъскват. Целта ни е децата да осъзнаят положението на мигрантите и как обществата ни трябва да им помогнат за тяхното приобщаване‘‘, коментира директорката на гимназията Радостина Георгиева.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама