Заловиха 100 кг нелегален тютюн и 1362 литра високоградусов алкохол

13:40, 23 апр 18 25 427 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Митнически служители от митническа мобилна група задържаха 100 кг нелегален  тютюн за пушене в лек автомобил с българска регистрация. Проверката на автомобила е извършена на 19 април, на открит паркинг в Бургас, след като митническите служители са се свързали с търговеца като „тайни клиенти", след събрана оперативна информация. 

В багажника и на задната седалка в автомобила са открити при проверката  5 найлонови чувала, пълни с общо 100 кг.  нарязан тютюн за пушене, без документи за произход и платен акциз.

Нелегалният тютюн е задържан. Взети са проби от него за лабораторен анализ. След лабораторните резултати, по случая ще бъде образувано административнонаказателно производство.

Склад за плодове и зеленчуци в гр. Козлодуй е превърнат в депо за нелегален алкохол. Това разкри митническа мобилна група и служители на „Оперативен контрол" в митница Лом при извършена на 18 април 2018г. проверка в складовата база. Задържани са общо 1362 литра високоградусов алкохол.

При проверката, в дъното на постройката, в обособено помещение с метална врата  служителите открили 362 литра етилов алкохол в ПВЦ -уби от по 10 и 11 литра. Течността е с алкохолно съдържание между 41 и 50 градуса В същото помещение са открити множество бидони с вместимост 100-150 литра, пълни с материал за изваряване на етилов алкохол, както и разглобено съоръжение (казан) за производство на етилов алкохол.

При допълнителен оглед на склада служителите открили затрупан с празни касетки ПВЦ бидон, тип „куб" с вместимост 1000 литра. Съдът е бил пълен догоре с етилов алкохол с алкохолно съдържание близо 67 градуса.

Фирмата, наемател на склада, не е представила документи за произход и платен акциз. Алкохолът е иззет, взети са проби за лабораторен анализ. Предстои образуване на административнонаказателно производство.

Само два дни по-рано подобно разкритие беше направено в и гр. Монтана, където отново в склад за плодове и зеленчуци бяха открити 1000 литра високоградусов алкохол без документи за произход и платен акциз.


 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама