Автобус се преобърна на 27-ми километър след "Траянови врата" преди Ихтиман. 6 души са загинали. Сред ранените има дете. Всички хора вече са извадени от автобуса, съобщиха от пожарната пред NOVA. 

Седем души от пътниците в автобуса са се качили от Бургас, 8 - от Айтос, двама от Карнобат, а петима от Сливен, съобщи БНР.

Сигналът за инцидента е бил подаден на телефон 112 в 11:27 ч. 14 линейки са на място. Пострадалите ще бъдат транспортирани в Окръжна болница и в "Пирогов". Движението в посока София временно е спряно, съобщиха от МВР.

Десет са пациентите в спешното отделение на УМБАЛ "Св. Анна София", пострадали при катастрофата до Вакарел, съобщиха от там. Трима са мъже и седем жени. Първият е транспортиран до болницата в 12,05 ч.  Четирима са в тежко състояние, със съчетани травми, като на двама се правят операции по спешност.

Автобусът на "Юнион Ивкони"е пътувал от Бургас за София. Ударът е дошъл от лека кола "Рено" с плевенска регистрация. Зад волана на автомобила е била жена.  В резултат на удара автобусът се е преобърнал в канавката. 

Екипи на пожарната се опитват да вдигнат автобуса. Министърът на транспорта Ивайло Московски разпореди спешна проверка на автобуса, както и дали шофьорът е почивал през последните 24 часа.

Не е ясна причината за тежкия инцидент - грешка на шофьора или сблъсък с друг автомобил. Един от управителите на фирмата "Юнион Ивкони", собственик на автобуса, Иван Добрев каза, че превозното средство е чисто ново. 

От Автомобилна администрация казаха, че автобусът е изпълнявал редовна линия и превозното средство е преминал годишен технически преглед.

По разпореждане на премиера Бойко Борисов министърът на вътрешните работи е прекратил посещение на ГКПП Капитан Андреево, където бе планирана визита на холандски депутат, и пътува към мястото на тежкия пътен инцидент на автомагистрала „Тракия“.

Реагирай на публикацията

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Общество

Политика

Икономика

Закон и ред

Здраве

Култура

Образование

Свят

Спорт

Любопитно