Няма неизрядни и замърсени плажове към момента по Южното Черноморие

17:00, 06 апр 18 25 456 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Топлото време и поредицата от четири почивни дни ще накарат голяма част от жителите и гостите на Бургас навън и да се поразходят край морето. Нека обаче не забравяме да си прибираме боклуците, които генерираме докато релаксираме, например празни пластмасови и стъклени бутилки, торбички, опаковки от лакомства, и да ги изхвърляме на подходящите за това места, защото замърсяването е само наше дело, каза директорът на РИОСВ-Бургас Тонка Атанасова пред БНР.

"По отношение на наближаващите летни месеци и разбира се в тези топли дни, морските плажове са в добро състояние, държат ги концесионери. От Министерството на туризма ни информираха, че вече има избрани изпълнители, които се подготвят за летните месеци  Плажовете са почистени, поддържани, така че хората могат да бъдат спокойни и да бъдат посетени от плажуващи. Много важен елемент в това поддържане е почистването и по-скоро чистотата, а  голяма част от замърсяването се дължи на човешка дейност. И аз нямам обяснение на какво се дължи това. Нека припомня, че голяма част от наводненията, които се случиха и при нас, се дължат на замърсяването в дерета и водоеми. Ние сме ползватели на водата, а я замърсяваме с полиетиленови отпадъци от битов характер, но и  индустриални отпадъци. Отправили сме съвети и към кметовете на населени места за почистване на районите. Замърсяване има и в Черно море, защото знаете, че морето с едно по-силно вълнение поема отпадъците от брега и ги поема навътре", каза Атанасова.

От нас зависи и чистотата на околната среда, както в градски условия така и извън населените места. Ние в обичайното си ежедневие генерираме отпадъци, но е необходимо като съвременно будно гражданско общество да изхвърляме собствените отпадъци на подходящите за тях места, посочи още Тонка Атанасова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама