Община Поморие спасява рисков проект за саниране на три жилищни блока

15:45, 06 апр 18 25 621 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini

Община Поморие спасява рисков проект за саниране на три жилищни блока. Едната сграда е с компрометиран покрив, чийто ремонт не се покрива от програмата. Въпреки това, администрацията ще осигури средства за дейностите по него, предава БНР.

50 000 лв. безлихвен заем отпуска Община Поморие на етажната собственост на жилищен блок в кв. „Свобода“, номер 17. С тях трябва да бъде направен ремонт на покрива, защото сградата, заедно с още две, ще се санира по европейска програма. Покривните ремонти, обаче, не се финансират, тъй като не са мерки по енергийна ефективност, посочи кметът Иван Алексиев.

"Може да компрометира целият проект, защото ако не е изпълнен така, както трябва подлежим на петгодишен мониторингов период. По всяко време в следващите пет години комисия от управляващия орган може да проследява за нередности и да бъде поискана финансова корекция. За 1,5 милиона да ни наложат корекция от 10%, това са 150 000 лева. По-добре да направим покрива с тези 4505 лева и да спасим целия проект, отколкото да рискуваме", заяви Алексиев.

Така ще спасим целия проект, поясни той. В него са включени още два блока - на ул. „Петър Берон“ 7 и на бул. „Яворов“ 62.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама